Par digitālā tahogrāfa kartēm (papildināts 23.09.2020)

Izmantojot savstarpējās sadarbības iespējas ar Eiropas Savienības digitālā tahogrāfa karšu izdevēj institūcijām, Latvija ir noslēgusi līgumu ar Lietuvas atbildīgo institūciju. Šī līguma ietvaros Autotransporta direkcija šobrīd izsniedz Lietuvas Republikas parauga digitālā tahogrāfa kartes, kurām ir Latvijas Republikas karšu numuri, kas norādīti kartes 5b punktā. To funkcionalitātē pilnībā atbilst Eiropas Savienības normatīvajiem aktiem. Kartes ir derīgas līdz datumam, kas norādīts kartes 4b punktā, un tās pielīdzināmas Latvijas digitālā tahogrāfa kartēm.

Atbilstoši starptautiskās regulas nosacījumiem, kas nosaka prasības attiecībā uz tahogrāfu un to komponentu konstrukciju, testēšanu, uzstādīšanu, darbību un remontu, kartes priekšējā pusē norāda informāciju par izsniegto karti, kas sarindota šādi:

1. transportlīdzekļa vadītāja uzvārds;

2. transportlīdzekļa vadītāja vārds(-i);

3. transportlīdzekļa vadītāja dzimšanas datums;

4.a kartes derīguma termiņa sākums;

4.b kartes derīguma termiņa beigas;

4.c izdevējas iestādes nosaukums (var būt iespiests aizmugures pusē);

5.a transportlīdzekļa vadītāja apliecības numurs (vadītāja kartes izsniegšanas dienā);

5.b kartes numurs;

6. transportlīdzekļa vadītāja fotogrāfija;

7. turētāja paraksts (nav obligāti).

Noslēgtā sadarbības līguma ar Lietuvas digitālā tahogrāfa karšu izdevējinstitūciju darbība sadaļā, kas saistīta ar digitālā tahogrāfa vadītāja un uzņēmuma karšu izgatavošanu, 2020.g. septembrī ir pārtraukta un tiek nodrošināta attiecīgo veidu Latvijas parauga  digitālā tahogrāfa karšu izsniegšana.


Ieteikt šo rakstu