Elektroniskā rindas vadības sistēma uz Ukrainas robežas (papildināts 15.02.2024)

Informējam, ka no 2023. gada 8. maija Ukrainas robežšķērsošanas punktos ir ieviesta transportlīdzekļu elektroniskās rindas vadības sistēma. Elektroniskā rindas vadības sistēma ļauj kravas pārvadātājiem reģistrēties un šķērsot robežu iepriekš noteiktā laikā. Reģistrēties rindai var, apmeklējot vietni https://echerha.gov.ua/en, kurā ir pieejama detalizēta instrukcija par elektroniskā pakalpojuma darbību vai "eCherha" mobilajā aplikācijā - https://equeue.page.link/start. Video pamācība "Kā iestāties rindā?" ir atrodama šeit.

Savukārt, no 2024. gada 12. februāra arī visiem regulāro un neregulāro pasažieru pārvadājumu veicējiem ir jāreģistrējas eCherha sistēmā. Autobusiem robežšķērsošana atļauta tikai gadījumos, ja veikta iepriekšējā reģistrācija “eCherha” sistēmā. Šim nolūkam vietnē https://echerha.gov.ua/ jāizvēlas transportlīdzekļa tips "autobuss". Jāpiebilst, ka autobusu kustības saraksts paliek nemainīgs. Pasažieru pārvadātājiem, kuri reģistrējas "eCherha", robežšķērsošanas punktos jāierodas autobusa maršrutā norādītajā laikā. Sistēmā ir iespēja vienu reizi mainīt ierašanās laiku, informāciju par vadītāju vai autobusu. Šajā gadījumā vieta rindā tiks saglabāta.

Robežšķērsošanas punktu saraksts, kuros darbojas elektroniskās rindas vadības sistēma pieejams https://echerha.gov.ua/en/workload/1/1.