Ekoloģiskās kategorijas uzlīmes kravas transportlīdzekļiem Austrijā (papildināts 22.02.2017)

No 2015.gada 1.janvāra, atsevišķās Austrijas zemēs un pilsētās, stājās spēkā ekoloģiskie ierobežojumi, kas attiecas uz kravas transportlīdzekļiem ar dzinējiem EIRO I, no 2016.gada 1.janvāra – uz kravas transportlīdzekļiem ar dzinējiem EIRO II, un no 2017. gada 31. decembra – atsevišķos gadījumos uz kravas transportlīdzekļiem ar dzinējiem EIRO III.

No 2017. gada 1. maija visiem kravas transportlīdzekļiem, kuriem ir atļauts pārvietoties pa Austrijas zemēm un pilsētām, kurās spēkā ekoloģiskie ierobežojumi, vējstikla labajā pusē obligāti jāatrodas uzlīmei, kurā norādīta attiecīgā EIRO kaitīgo izmešu ekoloģiskā kategorija. Plašāku informāciju skatīt šeit.

Apkalpošanas centrus, kuros var iegādāties uzlīmes, skatīt oeamtc.at un wko.at.

Uzlīmes cena EUR 2.50 (ieskaitot PVN), taču jārēķinās ar papildu izdevumiem, kas saistīti ar transportlīdzekļa EIRO klases atbilstības noteikšanu.

Sods par EIRO kaitīgo izmešu ekoloģiskās kategorija uzlīmes neesamību līdz 2180 EUR.

Vairākās Austrijas pilsētās ir noteiktas tīrās vides zonas ierobežojumi, kas no 2016.gada 1.janvāra attiecināmi uz kravas transportlīdzekļiem ar dzinējiem EURO III vai zemāk. Ar detalizētu informāciju var iepazīties, apmeklējot interneta vietni: http://urbanaccessregulations.eu/countries-mainmenu-147/austria-mainmenu-78.

Burgenland zeme

Burgenland zemē transportlīdzeklis jāaprīko ar EIRO kaitīgo izmešu ekoloģiskās kategorijas uzlīmi. Plašāku informāciju skatīt šeit.

Steiermark (Štīrija un Graz (Grāca))

Štīrijā un Grācā transportlīdzeklis jāaprīko ar EIRO kaitīgo izmešu ekoloģiskās kategorijas uzlīmi. Aizliegts pārvietoties ar EIRO 0, I, II un III klases kravas transportlīdzekļiem un to sastāviem ar pilnu masu virs 7.5t.

Sīkāka informācija par Štīriju.

Sīkāka informācija par Grācu.

Niederösterreich (Lejas Austrija un Vīne)

Lejas Austrijā un Vīnē transportlīdzeklis jāaprīko ar EIRO kaitīgo izmešu ekoloģiskās kategorijas uzlīmi. Aizliegts pārvietoties ar EIRO 0, I, II un III klases kravas transportlīdzekļiem un to sastāviem ar pilnu masu virs 7.5t.

Sīkāka informācija par Lejas Austriju.

Sīkāka informācija par Vīni.

Oberösterreich (Augšaustrija)

Augšaustrijā transportlīdzeklis jāaprīko ar EIRO kaitīgo izmešu ekoloģiskās kategorijas uzlīmi. Aizliegts pārvietoties ar EIRO 0, I, II un III klases kravas transportlīdzekļiem un to sastāviem ar pilnu masu virs 7.5t.

Plašāku informāciju skatīt šeit.

Tirole

EIRO 0, I, II klases kravas transportlīdzekļiem un to sastāviem ar pilnu masu virs 7.5t, aizliegts pārvietoties pa A 12 autoceļu Kufstein – Zirl (abos virzienos).

Pārvietojoties šajā ceļa posmā ar EIRO III, IV, V un VI kravas transportlīdzekli, tas jāaprīko ar attiecīgo EIRO kaitīgo izmešu ekoloģiskās kategorijas uzlīmi.

No 2017. gada 1. maija Austrijā, uz A12(Tirol) šosejas, drīkst veikt kravu pārvadājumus tikai ar EURO 6 transportlīdzekļiem, ja tiek pārvadāta kāda no zemāk uzskaitītajām kravām:

  1. koku baļķi, koki un korķis;
  2. rūdas, kas nesatur metālu vai dzelzi;
  3. transportlīdzekļi un piekabes;
  4. tēraudi, izņemot dzelzsbetonam paredzēto stiegrojumu, kā arī tēraudu, kas paredzēts celtniecībai un tiek piegādāts būvobjektam;
  5. marmoru un taverīnu;
  6. keramiskas flīzes.

Braukšanas ierobežojumi nakts stundās.

Kravas transportlīdzekļiem un to sastāviem ar pilnu masu virs 7.5t aizliegts pārvietoties pa A 12 autoceļu Kufstein – Zirl (abos virzienos) sekojošos laika posmos:

  • No 1. maija līdz 31.oktobrim, no pirmdienas līdz sestdienai no plkst. 22.00 līdz 5.00, svētdienās un valsts noteiktās svētku dienās, no 23.00 līdz 5.00.
  • No 1. novembra līdz 30.aprīlim, no pirmdienas līdz sestdienai no plkst. 20.00 līdz 5.00, svētdienās un valsts noteiktās svētku dienās, no 23.00 līdz 5.00.

Ierobežojumi neattiecas uz EIRO VI kaitīgo izmešu ekoloģiskās kategorijas kravas transportlīdzekļiem, ja tie aprīkoti ar attiecīgo EIRO kaitīgo izmešu ekoloģiskās kategorijas uzlīmi.

Vairāk informācijas par braukšanas ierobežojumiem Tirolē:

Informatīvu materiālu par braukšanas ierobežojumiem Tirolē angļu valodā skatīt zemāk pie papildu informācijas.